VILL DU SPELA MED VÄSTRA?

Från säsong 2023/2024 öppnar vi verksamheten för fler spelare och lag som vill träna innebandy målinriktat och under välorganiserade former. Utöver förstärkningar till våra befintliga lag i JAS DJ18 och division 1 så har vi öppningar i följande lag:

  • F16 (2007/2008)
  • F14 (2009/2010)

Upplägget för F14 och F16 blir samma framgångsrika upplägg som vi kört för våra äldre lag när de var i jämförbar ålder, dvs 3 st IB-träningar och ett fyspass per vecka utöver 1-2 matcher per helg. Under period 1/5-31/8 tränar vi 2 st IB-pass och 3 st fyspass per vecka förutsatt att man inte spelar fotboll. Vi genomför regelbundna fystester för att mäta progression, dvs ge ett kvitto till spelare att träning ger resultat. Vi tävlar på träningarna och vårt måtto är att alltid göra sitt bästa.

IDENTITET, SAMMANHÅLLNING, GLÄDJE, TRÄNING, TÄVLING
I VÄSTRA är identitet och sammanhållning viktigt. Därav har alla våra spelare identiska träningskläder, matchkläder, träningsoveraller, resekläder, jackor, mössor, halsdukar, väskor, klubbfodral, mm.

Oavsett vilken av våra träningsgrupper ni tillhör så är träningsupplägget identiskt: 3 st innebandyträningar och 1-2 fysträningar per vecka utöver match. Från 13 års ålder står föreningen kostnaden för ett träningskort på UPC. Föreningens fystränare har till uppgift att hjälpa alla spelare att nå vår fysprofil, vilken speglar fysprofilen för svenska u19-landslaget.

Utöver våra ordinarie träningar så har alla spelare i VÄSTRA access till innebandyplanerna på Umeå Performance Center (UPC) under dagar och tider de inte är bokade.

Alla våra lag ska kunna spela ett högintensivt försvarsspel som ställer höga krav på kondition, snabbhet och styrka där vi ska vara chef på planen och styra/bestämma vad motståndarna får göra med boll. Vi lägger högst fokus på vårt anfallsspel utifrån vår ambition att alltid kunna vara det spelförande laget.

FÖRENINGENS MÅL
– Vårt representationslag ska som steg 1 kvalificera sig för allsvenskan
– Vårt JAS-lag ska vara ett topplag i div 1 Västerbotten.
– Vi ska varje år vara ett topplag i Juniorallsvenskan DJ18 som ska nå innebandyfesten
– Vi ska varje år vara ett topplag i F16 som ska nå innebandyfesten/USM.

ÖPPNA TRÄNINGAR UNDER VÅREN
I slutet av april och under några tillfällen i Maj så genomför vi öppna träningar för dig som är intresserad av att prova på. Dessa träningar är högintensiva och i spelformen 3 mot 3.

INTRESSERAD?
Är du intresserad av att spela med VÄSTRA? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig. Om formuläret strular, mejla då svaren i ett Mail till adressen nedan. Har du några frågor så är du även välkommen att kontakta vår klubbchef Johan Åsberg på tel. 070-355 355 1, johan.asberg@umeavastra.se